Siirry sisältöön

Taloustietoa nuorilta nuorille

Oma Onni on internetissä toimiva verkko-oppimisympäristö, joka opettaa nuorille oman talouden hallintaa. Lue lisää…

Tietosuojaseloste

Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on: https://omaonni.fi.

Oma Onni on internetissä toimiva verkko-oppimisympäristö, joka opettaa nuorille oman talouden hallintaa. Oppimateriaalissa käsiteltävät aihealueet ovat työelämä, päivittäiset raha-asiat ja verkkokauppa, säästäminen ja sijoittaminen, lainaaminen, vakuuttaminen, yrittäminen verotus, ennakoiva talousneuvonta sekä mitä koulun jälkeen. Kunkin aihealueen oppimateriaali muodostuu lyhyistä teoriaosioista, oppimisvidoista, podcasteista, sanastosta sekä opettavaisista verkkopeleistä ja -tehtävistä. Lisäksi tuotettu oppimateriaali on kuunneltavissa myös äänikirjoina.

Oma Onni -ohjelmaa toteuttavat yhteistyössä Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö, Hauhon Säästöpankkisäätiö, Kuortaneen Säästöpankkisäätiö, Parkanon Säästöpankkisäätiö, Rengon Säästöpankkisäätiö ja Töysän Säästöpankkisäätiö sekä Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu, Järviseudun ammatti-instituutti, Saimaan ammattiopisto Sampo, Sataedu, Sastamalan koulutuskuntayhtymä ja Koulutuskuntayhtymä Tavastia.


Sivuston yhteyshenkilö on Ari Autio, puhelin: 040 830 0453, sähköposti: ari.autio@sedu.fi.

omaonni.fi -sivusto

omaonni.fi -sivusto on suljettu verkko-oppimisympäristö. Sivustolle kirjaudutaan koulukohtaisilla käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla. Oma Onni -ohjelman verkko-oppimisympäristössä oppilailla ei ole henkilökohtaisia tunnuksia. Evästeitä emme kerää.

Alku- ja loppukysely

Oma Onni -ohjelmaan kuuluvat alku- ja loppukysely. (Oma Onni -ohjelman vuosikello) Kyselyssä on kysymyksiä oman talouden hallinnan tietämyksestä. Aiheita opetaetaan yläkoulussa opetussuunnitelman mukaisessa opetuksessa sekä Oma Onni -verkko-oppimisympäristössä.

Kyselyssä on yhteensä 30 talouteen liittyvää väittämää (oikein/väärin/en tiedä). Tietämystä mittaavissa kysymyksissä oikeasta vastauksesta saa kaksi pistettä, mutta väärästä vastauksesta menettää yhden pisteen. En tiedä –vastaus ei kartuta pistetiliä, mutta ei myöskään vähennä sitä.

Alkukysely ajoittuu syys-lokakuulle ja loppukysely maalis-huhtikuulle. Kyselyt toteutetaan Sedun käytössä olevalla suojatulla Webropol-järjestelmällä. (Sedu-Webropol-tietosuojaseloste)

Oppilaat vastaavat kyselyyn henkilökohtaisesti, josta syntyy rekisteri. Rekisterin sisältö on

nimi
luokka
koulu
vastaukset
pisteet

Syntynyttä rekisteriä käsittelee ainoastaan Oma Onni -ohjelman yhteyshenkilö Ari Autio.

Rekisterin käyttö on palkitsemista varten. Jokaisen koulun parhaiten menestynyt luokka palkitaan elokuvalipuilla ja koulun paras yksilösuoritus palkitaan rahastolahjakortilla. Lisäksi palkitaan myös parhaiten menestyneet koulut.

Tietojen luovuttaminen. Syntyneestä aineistosta laaditaan yhteenveto, joka toimitetaan Oma Onni -ohjelmassa mukana oleville historian- ja yhteiskuntaopin opettajille. Yhteenvedossa ovat nimi, koulu, luokka ja pisteet. Opettajat voivat halutessaan käyttää yhteenvetoa osana arviointia. Yhteenvedot ovat salasanasuojauksen takana.

Syntynyt aineisto säilytetään Oma Onni -lukuvuoden ajan (Oma Onni -ohjelman vuosikello), jonka jälkeen kyselyjen aineistot poisetaan palkintojenjakotilaisuuksien jälkeen toukokuussa.

Virheen oikaisu ja tiedon poisto. Mikäli huomaat virheen aineistossa, ole yhteydessä yllä mainittuun yhteyshenkilöön. Voit myös pyytää tietojesi poistoa.